pátek 14. února 2014

Valentine´s chocolate muffins



Neumřela jsem..ani jsem nezapadla (doufám) navždy v zapomnění.. Ne, naopak, chystám na blogu v dohledné době pár změn. To, že jsem ho v poslední době tak zanedbávala, je způsobeno naopak několika změnami v mém osobním životě. Tou hlavní je možná nový jídelní režim, který jsem se rozhodla dodržovat...a do něj všechny ty dobroty, co bych tak ráda upekla, bohužel moc nezapadají.. vzdát se jich ale nehodlám, už kvůli blogu, takže ne, nezačnu sem místo koláčů dávat zrní... ;-)

Teď už ale k věci a k tématu. Říkala jsem si, že kdybych dnes, kdy všichni bloggeři pečou o sto šest, nic nezveřejnila, byla by to má blogová smrt. A vzhledem k tomu, že jsem tak jako tak chystala překvapit svou drahou polovičku, podělím se s vámi o mé dnešní kreativní snažení. Láska přece opravdu trochu prochází žaludkem...
Vyhrály to tedy tyhle čokoládové malé koláčky plné mé lásky... k pečení :D


Na 6 mufiinů a jedno větší srdíčko:
hrnek hladké mouky
čtvrt hrnku kokosu
lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr
dle chuti cukr krystal
4 lžíce kvalitního kakaa
půl hrnku slunečnicového oleje
2 lžíce tvarohu
čtvrt hrnku studené vody
2 vajíčka
na kousky rozlámaná oblíbená čokoláda
Na potah:
fondán + červení potravinářské barvivo


Smícháme nejprve všechny sypké suroviny a promícháme dohromady. Poté přidáme všechny suroviny tekuté a spojíme vařečkou v těsto, které není ani moc řídké, ani moc husté. Na závěr vmícháme kousky čokolády. No prostě žádná věda. Na muffinech a různých buchtách a sladkých chlebíčkách miluju tu možnost originality. Nesvázanost jedním daným postupem. To je vlastně asi to, co mě baví nejvíc...
Takže teď už stačí jen těsto vlít do formy na muffins + do srdíčka (pokud nevlastníte srdíčko vhodné velikosti, použijte jakoukoli malou formu, ze které pak půjde tvar srdce vyříznout.

Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

Fondán rozválíme (není třeba ničím podsypávat, pracuje se s ním vážně krásně!) a vhodnou skleničkou vykrájíme kolečka, která později pokládáme na zchladlé upečené muffiny a jen zlehka rukou uhladíme. Nebojte se toho nic, oproti marcipánu je to značný rozdíl!
Potřebné množství fondánu pak stačí obarvit na červeno/růžovo a dát prostor své kreativitě :-)