Použila jsem:
1 předvařená červená řepa (prodávají v Kauflandu nebo Bille)
jeden batát
2 vajíčka
tři lžíce bílého jogurtu
polohrubá mouka (na množství už musíte vyzrát sami)
lžíce římského kmínu
lžíce směsi arabského koření (i bez něj si pochutnáte)
sůl
Na salátek:
Rukola
Cherry rajčátka
olivový olej
Červenou řepu a batát nastrouháme. Pokud nemáte předvařenou řepu, není to žádný průšvih, jednoduše si ji nejdřív uvaříte nebo upečete. Doporučuji ale ty předvařené vyzkoušet, ulehčí vám to často práci a hlavně cenný čas!
Přidáme vajíčka, jogurt, koření a nakonec mouku, kterou přisypáváme, dokud se nám nebude zdát, že je těsto použitelné (kdo aspoň jednou v životě dělal bramboráky, ví, že je to vlastně tentýž postup).
Smažíme na pánvi na jen symbolickém množství oleje. Placky jsou samy o sobě dost
šťavnaté, není třeba to s olejem vůbec přehánět.
šťavnaté, není třeba to s olejem vůbec přehánět.
Osvědčená kombinace s těmto plackám je jednoduchý salátek z rukoly, rajčátek a olivového oleje. V jednoduchosti je někdy opravdu krása :-)
P.S. Já začala s podobnými plackami docela experimentovat, neváhejte použít to, co máte zrovna doma. Dá se do těsta místo brambor nastrouhat třeba i cuketa, mrkev, nebo okurka, v různých kombinacích. V souladu s výrazným kořením jsou bezkonkurenční!
Žádné komentáře:
Okomentovat